Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Finala FameLab

British Council organizeaza, in co-productie cu TVR2, finala competitiei nationale de comunicare a stiintei, TVR2 FameLab, marti, 26 mai 2009, intre orele 18:00-20:00, in Aula Magna din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti (Bd. Mihail Kogalniceanu 36-46). Intrarea este libera pentru oricine doreste sa ia parte la competitie si sa voteze pentru concurentul preferat.

Finala va fi transmisa pe TVR2, in data de 31 mai, incepand cu ora 15.30.

10 concurenti din Bucuresti, Cluj si Iasi se vor intrece in prezentari atractive pe subiecte stiintifice. Ei au fost alesi in urma preselectiilor regionale desfasurate in perioada 6-12 mai si au fost pregatiti de o echipa de specialisti de top in comunicarea stiintifica din Marea Britanie si Romania, in cadrul unui training intensiv organizat in intervalul 15-17 mai.

Pentru a-i cunoaste dinainte pe cei 10 participanti in Finala TVR2 FameLab, British Council a creat pagina de web: www.britishcouncil.ro/famelab-romania .

Concurentii vor incerca sa capteze atentia publicului cu prezentari captivante, iar juriul de specialisti va desemna noul star in comunicarea stiintei, care va reprezenta Romania la Festivalul International de Stiinta din Marea Britanie, in iunie 2009.

Si spectatorii prezenti la fata locului vor putea sa voteze concurentul preferat pentru categoria „premiul publicului”. Participantii vor primii premii de la System Plus, partener Dell, HP si Symantec, de la revista National Geographic Romania si Libraria Carturesti.

Concursul va fi transmis pe TVR2, in data de 31 mai, incepand cu ora 15:30.

Proiectul este o initiativa a Festivalului de Stiinta din Cheltenham, Marea Britanie si se desfasoara simultan in alte opt tari din Europa de Sud-Est: Austria, Azerbaijan, Bulgaria, Croatia, Grecia, Israel, Serbia si Turcia. Competitia a fost conceputa pentru a promova tinerii care au talentul si abilitatile necesare comunicarii stiintei catre publicul de televiziune sau catre publicul dintr-o sala de spectacole.

Obiectivul TVR2 FameLab este sa atraga oameni pasionati de stiinta care doresc sa-si dezvolte ideile si aptitudinile de prezentare a subiectelor stiintifice unei audiente largi si sa-i incurajeze sa inspire si sa atraga publicul cu o viziune a stiintei a secolului 21. Modelul acestui concurs este similar cu cel al emisiunii Pop Idol sau MegaStar – fiecare candidat are trei minute la dispozitie pentru a demonstra unui juriu format din oameni de stiinta si jurnalisti ca are toate aptitudinile necesare unui comunicator de stiinta din noua generatie. Prezentarea trebuie sa fie atractiva, originala, veridica din punct de vedere stiintific, dar si capabila sa capteze interesul unei audiente non-stiintifice.

TVR2 FameLab este realizat in Romania cu sprijinul si altor parteneri, precum Radio Romania Cultural, Sapte Seri, Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica, Asociatia Ad-Astra, Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Nota pentru editori:

FameLab este o componenta a programului Beautiful Science, o initiativa British Council care uneste domenii ca stiinta, educatia si arta, cu scopul de a inspira tinerii sa ia in considerare posibilitatea unei cariere in stiinta si sa-i incurajeze sa comunice cu publicul larg intr-o maniera deschisa, clara, inspirata si interactiva. La primele doua editii din Romania, au participat 150 de tineri, iar finalele nationale au atras peste 500 de spectatori. Acest proiect este implementat in noua tari din Europa de Sud-Est: Austria, Azerbaijan, Bulgaria, Croatia, Grecia, Israel, Serbia,Turcia si Romania.

British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale. Peste 7000 de angajati isi desfasoara activitatea in birourile, centrele de limba engleza, bibliotecile si centrele de informare si resurse din 110 tari din intreaga lume. British Council ofera oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabileste relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Activitatea sa este axata in special pe domeniile educatie, societate civila si creatie. British Council este o organizatie apolitica ce se bucura de o stransa colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informatii despre activitatea British Council in Romania, vizitati: www.britishcouncil.ro

British Council Telefon +4 021 307 9600
Calea Dorobantilor 14 Fax +4 021 307 9601
Bucuresti 010572 E-mail contact@britishcouncil.ro
Romania Web www.britishcouncil.ro

TVR 2 este postul public premium din cadrul Televiziunii Romane, care se adreseaza publicului activ, tanar, interesat de tot ceea ce este nou si util pentru dezvoltarea personala: cultura generala, timp liber, turism, stiinta, descoperiri, afaceri si altele. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.tvr.ro.