Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cercetătorii care au obţinut Marele Premiu la salonul de inventică de la Geneva au fost decoraţi de preşedinţie

COMUNICAT DE PRESĂ
(08 iulie 2009)

REF: Ceremonia de decorare a colectivului de cercetători care au obţinut Marele Premiu la Salonul Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva (2009)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a decorat miercuri, 08 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, colectivul de cercetători care au obţinut Marele Premiu la Salonul Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva (2009), în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută la recunoaştere incontestabilă a cercetării româneşti actuale prin proiectarea şi producerea celui mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a containerelor şi camioanelor (ROBOSCAN 1M).

În cadrul ceremoniei, şeful statului a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Adrian Bîzgan, director de cercetare-dezvoltare, domnului Andrei Iacobiţă, manager sisteme de automatizare, domnului Emilian Mircea Mieilică, manager tehnologia informaţiilor, domnului Constantin Sima, director executiv şi domnului Mircea Tudor, preşedinte.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a acordat Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Cristian Grechi, inginer programator, domnului Daniel Ionescu, inginer mecanic, domnului Răsvan Iulian Ionescu, manager departamentul asamblare şi service, domnului Adrian Osvat, inginer automatist, domnului Ilie Cristian Prioteasa, inginer automatist, domnului Sergiu Semenescu, inginer programator şi doamnei Alina Gabriela Stroe, programator.

Şeful statului a conferit Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a domnului Sile Ionel Chiriţă, şef atelier mecanică, domnului Tudor Gheorghe, şef compartiment electro-mecanică, domnului Mihai Spătărescu, specialist structuri autoportante, domnului Cristian Teodorescu, specialist electronic, şi domnului Iosif Marius Tiberiu, specialist electro-mecanică.

Vă prezentăm alocuţiunea şefului statului susţinută cu acest prilej:

„Sincer să fiu, mare lucru nu este de spus, performanţa dumneavoastră vorbeşte singură. Faptul că, nu numai specialiştii, dar şi juriul v-a desemnat la Geneva ca prezentând cea mai valoroasă invenţie, onorează nu numai colectivul dumneavoastră, dar şi România. Eu nu pot să spun decât că premiul pe care dumneavoastră l-aţi obţinut şi performanţa pe care aţi obţinut-o în cercetare, cercetare transferată imediat în practică, nu probează decât adevărul fundamental stabilit de Uniunea Europeană, şi anume că cercetarea şi inventica sunt două elemente care contează mai mult chiar decât energia în momentul de faţă, cercetarea fiind cea care poate stabili performanţele zilei de mâine.

Dumneavoatră aţi adus o frumoasă recunoaştere cercetării româneşti, cercetare care trebuie, în mod categoric, mai bine susţinută şi care, în acelaşi timp, trebuie să se apropie tot mai mult de realităţile economice şi sociale ale României de astăzi. Invenţia dumneavoastră este doar o probă a ceea ce înseamnă inteligenţă, perseverenţă şi, paradoxal, cu foarte puţină susţinere la bugetul de stat. Poate că acesta este lucrul care m-a impresionat cel mai mult, dincolo de performanţa pe care dumneavoastră aţi obţinut-o la Geneva.

Eu vă mulţumesc mult, vă asigur de tot respectul meu pentru ceea ce aţi făcut şi vă rog să nu vă supăraţi dacă vă mărturisesc că, în continuare, voi privi la acest colectiv să văd cum evoluează în spaţiul cercetării şi inovării româneşti. Vă mulţumesc mult şi vă doresc în continuare mult succes!”

Departamentul de Comunicare Publică
08 Iulie 2009

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=11222&_PRID=lazi