Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

A 17-a editie a Scolii de vara francofone Jean Montreuil, Pathologies et Pharmacologie Moleculaires. Biotechnologies, va fi gazduita de Universitatea de Vest V. Goldis din Arad in perioada 4-9 iulie 2011 (www.ecole.ro).

Conferintele se adreseaza studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, medicilor rezidenti, cercetatorilor sau profesorilor din domeniile: medicina, biologie, biochimie, farmacie.
Dupa 16 editii organizate de Profesor Jean Montreuil, Membru de Onoare al Academiei Romane, urmare a decesului survenit in timpul scolii de anul trecut, Universitatea V. Goldis din Arad a decis de a da numele sau acestei scoli, in semn de omagiu pentru personalitatea sa stiintifica si pentru cei 20 de ani de activitate intensa dedicati progresului invatamantului si cercetarii in Romania.
Tematica scolii aduce cele mai recente informatii din domeniul biomedical: Apoptoza: mecanisme celulare si moleculare; metodologie; modele: virusul imunodeficientei umane, celula canceroasa, hematia nucleata si anucleata (umana).Lipidomic: ateroscleroza si riscurile cardiovasculare.Diabetologie: diabet; date recente epidemiologice; genetica diabetului de tip 2; insulino-rezistenta si sindromul metabolic; conceptul de diabesity . Transfuzia sanguina: probleme actuale si solutii. Maladiile neurodegenerative: boli, progrese in diagnostic, mecanisme de producere si perspective terapeutice.Probleme de actualitate: celulele stem si terapia celulara. Sa vezi celula -Zi dedicata citometriei in flux (principiu si aplicatii in cercetare si clinica), imunohistochimiei si microscopiei electronice de transmisie si scanare, cu demonstratii practice de citometrie in flux si microscopie.
Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România crediteaza aceasta manifestare cu un numar important de credite de educatie continua.
Cu speranta ca a 17-a editie a Scolii de vara francofone Jean Montreuil va deschide noi cai de comunicare stiintifica pentru dumneavoastra si un sejur agreabil, va asiguram ca sunteti bineveniti la Universitatea de Vest V. Goldis din Arad.
Contact: Pribac Ciprian: Fax 0357-814760, georgepribac@yahoo.com; contact@ecole.ro; www.ecole.ro
Comitetul de organizare