Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Ad Astra ia pozitie impotriva initiativei de modificare a Legii minelor 85/2003

Asociatia Ad Astra a oamenilor de stiinta romani constata cu profunda ingrijorare ca unii membri ai Parlamentului Romaniei actioneaza in detrimentul interesului national prin promovarea unor propuneri legislative abuzive si profund neconstitutionale, de natura sa prejudicieze grav interesele si drepturile cetatenilor romani. O asemenea propunere legislativa este cea initiata de senatorii Toni Grebla (PSD) si Ion Ruset (PDL), Pl-x. 549/2009, pentru modificarea si completarea Legii minelor nr. 85/2003. Propunerea a fost adoptata de Senatul Romaniei in sedinta din data de 27 octombrie 2009 si este in prezent in dezbatere la Camera Deputatilor, camera decizionala in acest caz.

Detalii:
http://docs.ad-astra.ro/Pozitie_Ad_Astra_Legea_Minelor_31_August_2011.pdf

Adresăm mulţumiri Ştefaniei Simion de la Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, pentru comentarii şi idei utile asupra documentului de poziţie Ad Astra.