Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Concursul “Didactica Nova” dedicat aniversarii Universitatii din Bucuresti – 150 de ani de existenta

In perioada iunie 2013-octombrie 2014, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti organizeaza Concursul “Didactica Nova” dedicat aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Universitatii din Bucuresti. Tema concursului se refera la un curriculum academic inovativ: conceperea, proiectarea, elaborarea si promovarea resurselor universitare digitale. Cursurile universitare digitale vor avea o noua conceptie prin metode didactice si pedagogice adecvate generatiei de tineri.

Initiativa organizarii acestei actiuni are in vedere motivarea, stimularea si mobilizarea cadrelor didactice universitare in vederea utilizarii in procesul de invatamant a noilor tehnologii si a calculatorului, a metodelor didactice si pedagogice adecvate generatiei de tineri. Obiectivele declarate necesita raspunderi individuale si colective, actiuni si demersuri educationale pentru ca studentii sa fie participanti activi la propriul lor proces de invatare, pentru ca tehnologia sa fie un mediator al unei educatii de calitate, iar calculatorul sa fie un mijloc de formare a unei noi viziuni asupra educatiei, cercetarii si inovarii.
Mai multe informatii la adresa Web: http://www.unibuc.ro/d-nova/

http://docs.ad-astra.ro/v1-afisD-NOVA.PNG