Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Un tinar cercetator roman cistiga premiu pentru lucrarea stiintifica prezentata la Adunarea Generala a Uniunii Europene de Geofizica

Gabriel Voitcu a cistigat premiul pentru cel
mai bun poster prezentat de un tinar cercetator( Young Scientist Outstanding Poster Paper Award) in cadrul Adunarii Generale a Societatii Europene de Geofizica desfasurata recent la Viena. Gabriel este cercetator al Institutului de Stiinte Spatiale din Bucuresti, in cadrul grupului de plasma spatiala si magnetometrie.
El este interesat de investigarea cinetica si simularea numerica a proceselor fizice ce se desfasoara in magnetosfera terestra, regiunea vasta din proximitatea Pamintului dominata de actiunea campului geomagnetic.
Stirea a fost anuntata recent pe siteul oficial al EGU:
http://www.copernicus.org/EGU/awards/medallists/_2008/ysopp_award_winners_2008.html