Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

A 9-a Conferinta Internationala Procese Izotopice si Moleculare, PIM 2013, organizata de INCDTIM Cluj-Napoca

Miercuri, 25 Septembrie 2013, vor incepe lucrarile celei de-a IX-a editii a Conferintei Internationale Procese Izotopice si Moleculare PIM 2013, organizata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare INCDTIM Cluj-Napoca si desfasurata sub patronajul Ministerului Educatiei Nationale.

Conferinta se desfasoara in perioada 25-27 septembrie 2013. Initiata de INCDTIM in anul 1999 ca eveniment cu adresare nationala, PIM a devenit in timp o conferinta internationala onorata de prezenta unor cercetatori de prestigiu din intreaga lume.

Subiectele abordate se situeaza la interfata a trei domenii fundamentale ale stiintei: fizica, chimie si biologie. Editia de anul acesta aduce in plus o mai mare orientare inspre cercetarea aplicativa: materiale functionale nanostructurate pe baza de carbon destinate stocarii hidrogenului, nanoparticule magnetice functionale destinate aplicatiilor biomedicale, aplicatii ale izotopilor stabili in stabilirea autenticitatii si trasabilitatii produselor alimentare (detectia provenientei, etapelor de procesare sau adulterarii alimentelor), amprentarea izotopica a medicamentelor in scopul identificarii contrafacerilor, detectarea nivelului poluantilor organici din apele de suprafata sau a micropoluantilor din alimente si metode de evaluare a influentei schimbarilor climatice asupra calitatii vietii.

Vor prezenta lucrari peste 130 de cercetatori de prestigiu international, tineri cercetatori si doctoranzi; vor fi prezente personalitati stiintifice reprezentand universitati si institute de cercetare din Japonia, Elvetia, Austria, Suedia, Germania, Ungaria, Lituania, Slovacia, Franta, Canada, China si Romania.

Ceremonia de deschidere a conferintei va avea loc la sediul INCDTIM, Str. Donath 65-103, Cluj-Napoca, in data de 25 septembrie 2013, incepand cu ora 09:00, in Sala de Conferinte a Institutului, conform agendei care poate fi consultata la adresa http://pim.itim-cj.ro/index.php.

Persoana de contact: Diana Lazar, tel.: 0264584037 ext. 129; fax: 0264420042, e-mail: diana.lazar@itim-cj.ro.

http://docs.ad-astra.ro/Comunicat_INCDTIM_PIM2013.pdf