Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Propuneri de criterii de evaluare a cercetarii in domeniile umaniste – un document Ad Astra

Grupul de lucru al Ad Astra pentru stiintele umaniste a realizat o analiza a cercetarii umaniste in Romania. In documentul atasat, propunem o serie de criterii pentru a evalua performanta acesteia, intr-un mod eficient, echitabil, si aliniat pe cat posibil standardelor internationale. In redactarea documentului, membrii Ad Astra au colaborat si cu cercetatori din afara Asociatiei pentru a obtine un punct de vedere cat mai echilibrat asupra criteriilor elaborate.

Acest document reprezinta pozitia oficiala a Asociatiei Ad Astra referitoare la evaluarea cercetarii din domeniile umaniste din Romania. Asociatia lanseaza aceste idei spre dezbatere publica, in speranta de a putea influenta procesul de reforma a sistemului romanesc de cercetare si invatamant superior, in directia unei alinieri a acestuia cu nivelul, practicile si standardele internationale.

Documentul poate fi accesat la link-ul de mai jos:

http://docs.ad-astra.ro/Propuneri_stiinte_umaniste_Ad-Astra_22-02-2010.pdf

Fisierul Microsoft Excel(R) de mai jos este de asemenea furnizat pentru a facilita calculul punctajului.

http://docs.ad-astra.ro/20-02-2010_calculare_punctaj_humanities.xls