Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Voicu Octavian Dolocan

Avatar

Paul Cezanne University & IM2NP, Marseille, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://www.im2np
Pagina web personala: http://vdolocan.page.tl

Nascut(a) in: 1979

Interese: sisteme de electroni puternic corelate, microscopie in camp apropiat, rezonanta magnetica

flag Detalii:
Am obtinut teza de doctorat in 2005 de la universitatea Joseph Fourier din Grenoble, Franta, unde am lucrat la imagerie magnetica de supraconductori neconventionali. Am continuat cu un postdoctorat pe microscopie prin efect tunel de fermioni grei si nanofire la institutul Max Planck din Dresda, Germania (din 2006 pana in mai 2007). Am terminat un postdoctorat la Centrul de Energie Atomica CEA Saclay din Franta pe subiectul Microscopie de Forta pentru rezonanta feromagnetica in 2008. Din septembrie 2008 sunt conferentiar la Universitatea Paul Cezanne si cercetator la laboratorul IM2NP din Marsilia, Franta.

flag Details:
After doing a PhD at the Joseph Fourier University in Grenoble, France on the microSQUID magnetic microscpy of superconductors I started (2006) a postdoctorate on the STM in the Max PLanck Institute in Dresden Germany on the Low temperature STM measurements of heavy fermions and Mo nanowires. After a year I moved back to France where I did a postdoctorate on the Ferromagnetic Resonance Force Microscopy in the SPEC laboratory of CEA Saclay, near Paris. From september 2008 I'm assistant professor at the Paul Cezanne University in Marseille, France.

Publicații selectate:

* Voicu O. Dolocan, Magnetic imaging of superconducting nanostructures and unconventional superconductors, Text in franceza, 2005.

* V. O. Dolocan, C. Veauvy, Y. Liu, F. Servant, P. Lejay, D. Mailly and K. Hasselbach, Observation of vortex colaescence in anisotropic spin-triplet superconductor Sr2RuO4, Phys. Rev. Lett., 95, 2005.