Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Marian Ivan

Avatar

Main interest is related to Global Seismology (PnKP phases and D" zone).In recent past, I performed several studies related to SKS splitting and crustal thickness from S-to-P converted waves in time domain.

University of Bucharest, Bucharest, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://www.unibuc.ro
Pagina web personala: http://www.unibuc.ro/prof/ivan_m/

Urmareste linkul ResearcherID pentru toate articolele cercetatorului: http://www.researcherid.com/rid/A-1037-2008. Tabelul detaliat al articolelor este in josul paginii.

Nascut(a) in: 1955

Interese: Seismologie, Campuri Potentiale

flag Detalii:
Domeniul de interes principal este Seismologia Globala (fazele PnKP si limita manta-nucleu).
In trecutul apropiat am abordat birefringenta undelor SKS si estimari ale grosimii crustei terestre din faze de conversie S->P cu un algoritm original in domeniul timp.

Publicații selectate:

* Marian Ivan, Crustal thickness in Vrancea area-Romania from S to P converted waves, Springer, J. Seismology, 15, 2011.