Scopul nostru este sprijinirea şi promovarea cercetării ştiinţifice şi facilitarea comunicării între cercetătorii români din întreaga lume.
Universitatea Dunarea de Jos , Galati, .
E-mail: trimite un mesaj.
Nascut(a) in: 1969
Interese: stiinta alimentelor, biotehnologii
Detalii:
Optimizarea tehnologiilor de procesare a cerealelor si de obtinere de produse de panificatie corespunzatoare principiilor dezvoltarii durabile si sigurantei alimentare: Diminuarea reziduurilor si contaminantilor pe filiera cerealelor; Valorificarea compusilor biologic activi din cereale; Modificarile induse asupra matricei cerealelor de catre ingrediente noi si tehnici de procesare noi; Produse fara gluten.
Details:
Improvement of cereal processing and baking products technologies for sustainable developemnt and food safety: Wastes and contaminants reduction during cereal processing chain, Valorification of biological active compounds from cereals, The changes on cereal matrix of new ingredients and new processing tools, Gluten free products.
Publicații selectate:
* Aprodu I, Banu I, Antioxidant properties of wheat mill streams, Journal of Cereal Science, 56(2), 2012.
* Banu I, Aprodu I, Studies concerning the use of Lactobacillus helveticus and Kluyveromyces marxianus for rye sourdough fermentation, European Food Research Technology, 234(5), 2012.
* Banu I, Stoenescu G, Ionescu V, Aprodu I, Physico-Chemical and Rheological Analysis of Flour Mill Streams, Cereal chemistry, 87(2), 2010.