Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Laurentiu Marius Dumitran

Avatar

Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti, .

E-mail: trimite un mesaj.

Nascut(a) in: 1973

Interese: Inginerie electrica

flag Detalii:
Laurenţiu Marius Dumitran s-a nãscut la data de 1 martie 1973 la Buzãu. A absolvit Liceul teoretic B.P. Haşdeu în anul 1991. In anul 1996 a absolvit Facultatea de Electrotehnicã din cadrul Universitãţii "Politehnica" Bucureşti ca şef de promoţie, specializarea "Construcţii electrotehnice". In anul universitar 1996-1997 a beneficiat de o bursã Tempus la Universitatea "Paul Sabatier" din Toulouse unde a obţinut diploma de studii aprofundate, secţiunea "Materiaux et Materiel". Intre 1997 şi 2001 a urmat studiile doctorale în co-tutelã la Universitatea "Politehnica" din Bucureşti şi la Universitatea "Joseph Fourier" din Grenoble, Franţa. Acestea au fost efectuate în cea mai mare parte în cadrul "Laboratoire d'Electrostatique et Materiaux Dielectriques" - CNRS din Grenoble. In anul 2001 primeşte titlul de doctor al celor douã universitãţi. In intervalul 2002-2003 a urmat studii postdoctorale la Universitatea din Poitiers în domeniul separãrii electrostatice a materialelor granulare. In perioada mai-iulie 2008 este cercetãtor invitat la "Laboratoire d'Etude Aerodinamique" - CNRS Poitiers.
Începând cu anul 1998 domnul Laurenţiu Marius Dumitran a desfãşurat activitãţi didactice în cadrul Catedrei de Maşini, Materiale şi Acţionãri electrice din cadrul Facultãţii de Electrotehnicã. In anul universitar 2000-2001 devine asistent universitar şi apoi între 2001 şi 2008 şef de lucrãri la Catedra de Maşini, Materiale şi Acţionãri electrice fiind titular la disciplinele "Sisteme de izolaţie" şi "Materiale electrotehnice". Începând cu anul universitar 2009-2010 este conferenţiar universitar în cadrul aceleaşi catedre.
Activitatea ştiinţificã de bazã desfãşuratã de domnul Laurenţiu Marius Dumitran vizeazã domeniul interacţiunii câmp electric - substanţã cu aplicaţii directe la caracterizarea proprietãţilor electrice ale materialelor, starea sistemelor de izolaţie ale echipamentelor electrice, reciclarea materialelor folosind procedeul de separare electrostaticã şi filtrarea gazelor industriale cu ajutorul precipitatoarelor electrostatice şi mediilor filtrante realizate din fibre polimerice presate. Rezultatele obţinute pânã în anul 2010 au stat la baza a peste 120 de lucrãri ştiinţifice, o bunã parte dintre acestea fiind publicate în reviste internaţionale de prestigiu. Pentru unele rezultate obţinute a primit douã premii IEEE-IAS în anii 2002 şi 2008.

flag Details:
Laurenţiu Marius Dumitran was born in Romania on the 1st of March, 1973. He received the M.S. degree in electrical engineering from the University Politehnica of Bucharest, Romania, in 1996, and the jointly sponsored Ph.D. degree in electrotechnical materials and physics from the University Politehnica of Bucharest and the University "Joseph Fourier", Grenoble, France, in 2001.
Since 2002, he was a Visiting researcher at the University of Poitiers, Poitiers, France for several months. He is currently a Lecturer in the Laboratory of Electrical Materials, Electrical Engineering Faculty, University Politehnica of Bucharest. His present research interests include the electrical properties of dielectric materials, the characterization of insulating systems, as well as the numerical and experimental modeling of electrostatic separation and precipitation processes.