Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Raluca Nicoleta Darie

Avatar

Academia Romana, Institutul de Chimie Macromoleculara "Petru Poni", , Iasi, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://www.icmpp.ro/
Pagina web personala: http://www.linkedin.com/profile/view?id=39198185&trk=tab_pro

Urmareste linkul ResearcherID pentru toate articolele cercetatorului: B-2943-2008 . Tabelul detaliat al articolelor este in josul paginii.

Nascut(a) in: 1976

Interese: polimer, compatibilizare, prelucrare reactiva

flag Detalii:
Licentiata in Chimie si Fizica (1999), Master in Chimie (2001) la Facultatea de Chimie, Universitatea "Al.I. Cuza" Iasi si Doctor in Chimie (2008) in cadrul Academiei Romane, Institutul de Chimie Macromoleculara "P. Poni", Iasi, Romania, unde lucreaza si in prezent ca cercetator. Experienta in analiza si tehnici experimentale: prelucrarea reactiva in topitura a polimerilor (sintetici si/sau naturali) cu ajutorul mixerului intern, extruderului cu un snec sau doua, teste de reologie a polimerilor in topitura (mod oscilator sau rotational, DMTA), teste mecanice (tractiune, soc, abraziune, duritate); spectroscopie FT-IR; microscopie optica si electronica (SEM); metode termice de analiza (TG-DTG, DSC, TOA).

flag Details:
B.S. (1999), M.S. (2001) at Faculty of Chemistry, "Al.I. Cuza" University, and PhD (2008) at Romanian Academy, "P. Poni" Institute of Macromolecular Chemistry (PPIMC), both in Iasi, Romania, where she actually works as a researcher, mainly in reactive processing field. Experience in analysis and experimental techniques: reactive processing of polymers (synthetic and/or natural) by means of internal mixer, single and twin-screw extruder; rheological tests in melt state of polymers (shear, oscillatory flows, DMTA); mechanical tests (tensile, impact, abrasion, hardness); FT-IR spectroscopy; optical and electronic microscopy (SEM); thermal analysis methods (TG-DTG, DSC, TOA).