Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Ion Guzun

Avatar

Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Chisinau, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: www.crjm.org

Nascut(a) in: 1983

Interese: justiţie, drepturile omului, integritate, responsabilitate, judecãtor, selectare, disciplinar, promovare, magistratura

flag Detalii:
În perioada 2005 - 2009 el a activat în cadrul PNUD Moldova. Între 2009 şi 2010 a activat în calitate de coordonator de proiecte în cadrul A.O. "Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova". Din 2009 activitatea profesionalã s-a focusat pe combaterea relelor tratamente în Moldova. A contribuit la o serie de rapoarte din domeniul drepturilor omului în Moldova şi transmiterea cãtre instituţiile ONU şi Uniunii Europene. Din 2009 activeazã în calitate de expert pentru o serie de organizaţii cum ar fi PNUD Moldova, UNICEF Moldova, Fundaţia Soros-Moldova, ş.a. Din iulie 2011 este membrul Mecanismului Naţional pentru Prevenirea Torturii iar din noiembrie 2011 este avocat stagiar în cadrul Biroului Asociat de Avocaţi "Avocaţii Publici". Este absolvent al Universitãţii de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, în 2005. Deţine titlul de magistru în drept privat la aceeaşi universitate din 2006.

El este Coordonator de program în cadrul Centrului de Resurse Juridice din ianuarie 2011.

flag Details:
Between 2005 and 2009 he worked within UNDP Moldova. Between 2009 and 2010 he worked as projects coordinator at the NGO "Moldovan Institute for Human Rights". Since 2009 his professional activity was focused on combating ill-treatment in Moldova. He has contributed to various reports on human rights issues in Moldova and submissions to UN and EU related to human rights observance in Moldova. Starting with 2009 he is involved as expert for several organizations such as UNDP Moldova, UNICEF Moldova, Soros Foundation-Moldova, etc. Since July 2011 he is member of the National Preventive Mechanism on Torture and from November 2011 he is apprentice (legal intern) at the Public Defender Office. He graduated from the State University of Moldova, Law Faculty, in 2005. He received his LLM in private law at the same university in 2006.

He is Programme Coordinator within the Legal Resources Centre from Moldova since November 2010.