Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Veronica Manole

Avatar

Universitatea Paris 8 / Universitatea Babeş-Bolyai, Paris / Cluj-Napoca, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://www.univ-paris8.fr/

Nascut(a) in: 1980

Interese: lingvisticã

flag Detalii:
Lingvisticã, analiza discursului, politeţe lingvisticã, lingvisticã romanicã

flag Details:
Linguistics, discourse analysis, linguistic politeness, romance linguistics

Publicații selectate:

* Veronica Manole, Expressões idiomáticas com ÁGUA em português e romeno, Anapress, Bratislava, Jana Marcelliová, Jornadas de estudos românicos. Secção de Lusitanística. Actas, 2009.

* Veronica Manole, O sebastianismo e a identidade portuguesa, Kölner Beiträge zur Lateinamerikaforschung ARbeitskreis Spanien - Portugal - Lateinamerika, Köln / Colonia,, Christian Wentzlaff-Eggebert, El proyecto de una identidad europea: La convivencia de los pueblos, 2008.