Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Viorel Zoltan Sasca

Avatar

Institutul de Chimie Timisoara, Timisoara, .

E-mail: trimite un mesaj.

Nascut(a) in: 1949

Interese: cataliza eterogena, cinetica reactiilor, proiectarea catalizatorilor,

flag Detalii:
Proiectarea la nivel molecular si sinteza de compusi solizi cu activitate catalitica dirijata pentru conversia de substante obtinute din surse regenerabile in intermediari organici sau surse de energie, respectiv pentru eliminarea unor poluanti.
Studiul catalizatorilor solizi privind compozitia, comportarea termica, structura si teztura, proprietatile redox si aciditatea.
Proiectarea si constructia de instalatii de laborator pentru prepararea catalizatorilor si evaluarea activitatii catalitice.
Studiul cineticii reactiilor in faza solida si al reactiilor catalitice eterogene.

flag Details:
Molecular design and synthesis of solid compounds with controlled catalytic activity in conversion of substances obtained from renewable sources to organic intermediary or energy sources, respectively in reaction of pollutants removal.
The study of solid catalysts with regard to composition, thermal behavior, structure and texture, redox properties and acidity.
The design and construction of lab installation for catalysts preparation and evaluation of catalytic activity.
The study of the kinetics of solid state reactions and heterogeneous catalytic reactions.