Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Michael Bogdan Margineanu

Michael Bogdan Margineanu

Am 24 ani, am absolvit studiile de licenta in biochimie și biologie celulară la Jacobs University Bremen, si cele de Master în biologie celulară la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) din Arabia Saudită, o universitate unică sub multe aspecte. In momentul de fata sunt doctorand in biologie moleculara la KAUST, sub indrumarea stiintifica a domnului profesor Pierre Magistretti. Avându-l ca model pe domnul Dr. George Palade, îmi doresc să continui acest drum de explorare în interiorul fascinant al celulei, având convingerea că în viitorul apropiat vom fi capabili să descifrăm noi secrete ale acesteia, care ne pot ajuta nu numai în conceperea unor noi strategii terapeutice, dar și în dezvoltarea unor noi tehnologii în alte domenii de interes.

http://gala.lsrs.ro/gala-lsrs/gala-2014/castigatori/

King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Thuwal, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: https://www.kaust.edu.sa
Pagina web personala: https://www.researchgate.net/profile/Michael_Margineanu

Urmareste linkul ResearcherID pentru toate articolele cercetatorului: 0000-0002-9836-1802. Tabelul detaliat al articolelor este in josul paginii.

Nascut(a) in: 1991

Interese: Bionanotehnologie, tehnici de imagistica celulara, genetica, transcriptomica, bioinformatica, energetica celulara

flag Detalii:
Ma numesc Michael Bogdan Margineanu si in prezent urmez studii de doctorat sub indrumarea stiintifica a Prof. Pierre Magistretti, coordonatorul Laboratorului de Imagistica Celulara si Energetica din cadrul KAUST, Regatul Arabiei Saudite. Aria de cercetare pe care ma concentrez in momentul de fata adreseaza identificarea genelor si mecanismelor moleculare implicate in fenomenul de plasticitate celulara asociat metabolismului energetic din cadrul creierului. In particular, proiectul se concentreaza pe studiul lactatului produs in creier de astrocite si rolul acestor celule in interrelationarea metabolica dintre neuroni si celule gliale in sens larg.
Profilul indrumatorului stiintific al studiilor doctorale: https://www.kaust.edu.sa/en/study/faculty/pierre-magistretti

flag Details:
My name is Michael Bogdan Margineanu and I am currently pursuing my doctoral studies with Prof. Pierre Magistretti in the Laboratory for Cellular Imaging and Energetics at the King Abdullah University of Science and Technology (KAUST). My research work in the group of Prof. Pierre Magistretti focuses on identifying genes and pathways involved in the plasticity response to different energy metabolites in the brain, in particular lactate, and deciphering the complex role of astrocytes in the neuron-glia metabolic coupling.
PhD coordinator profile: https://www.kaust.edu.sa/en/study/faculty/pierre-magistretti