Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Sebastian Dan

Sebastian Dan

Sebastian Dan a absolvit Facultatea de Geologie si Geofizica a Universitatii din Bucuresti in 2001, cu specializarea sedimentologie, iar un an mai tarziu a absolvit cursurile de master la aceasi facultate, cu specializarea geologie marina. In urmatorii 10 ani a lucrat la GeoEcoMar Bucuresti in numeroase proiecte nationale si internationale legate de dinamica apei si sedimentelor in zona costiera romaneasca. Incepand cu 2004 a devenit student la doctorat al Delft University of Technology din Olanda, iar teza sa de doctorat este rezultatul aplicarii modelelor numerice avansate in studiul dinamicii zonei costiere a Deltei Dunarii. Din 2012 lucreaza ca cercetator stiintific la Flanders Hydraulics Research, Belgia avand ca principala atributie studiul zonei costiere belgiene folosind masuratorile de teren, experimentele la scara in bazine artificiale si modelarea numerica.

Flanders Hydraulics Research, Antwerp, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://watlab.be/en/home

Nascut(a) in: 1977

Interese: Zona costiera, schimbari climatice, comunicarea stiintei, geologie, oceanografie

flag Detalii:
Activitatile antropice si schimbarile climatice influenteaza semnificativ procesele naturale ce au loc la interfata dintre uscat si mare cu implicatii majore asupra sigurantei, rezilientei si rolului socio-economic al zonelor costiere. Activitatea mea de cercetare priveste studiul interdisciplinar al proceselor costiere atat calitativ cat si cantitativ. Gasirea de solutii pentru ca zonele de coasta sa fie mai sigure si mai reziliente in fata anticipate cresteri accelerate a nivelului marii reprezinta prinicipala mea tema de cercetare.

flag Details:
The human interventions and the climate change strongly influence the natural processes occurring at the interface between land and sea, with significant implications on the safety, resilience and socio-economic role of the coasts. My research concerns the interdisciplinary investigation of the coastal processes, both qualitatively and quantitatively. Finding solutions for a safer, more resilient coast able to withstand the anticipated accelerated sea level rise is at the core of my research.