Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Carmen Iacoban

Avatar

Borned in 1961 at Campulung Moldovenesc, Suceava county.
Married.
Two children.

Statiunea Campulung Moldovenesc, INCDS Marin Dracea, Campulung moldovenesc, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: www.icas bucuresti.ro

Urmareste linkul ResearcherID pentru toate articolele cercetatorului: CSII. Tabelul detaliat al articolelor este in josul paginii.

Nascut(a) in: 1961

Interese: Poluare atmosferica, poluare cu metale grele, analiza ape precipitatii, analiza material vegetal, cromatografie ionica, monitorizarea mediului

flag Detalii:
Cercetari in cadrul Proiectului ICP Forests, in calitate de responsabil pentru subprogramele "Depuneri atmosferice" si "Solutia solului". Masuratori privind concentratiile O3, NO2 si NH3 in ecosisteme forestiere din Romania. Calcularea in premiera pentru Romania a incarcarilor critice de poluanti pentru 4 ecosisteme forestiere, pe baza datelor obtinute in cadrul ICP Forests. Determinarea continutului de N total din muschi din Romania, in cadrul campaniei ICP Vegetation din 2015. Cercetari privind poluarea cu metale grele in zona Tarnita si posibilitati de bioremediere.

flag Details:
Researches in the framework of the ICP Forests Programme, as responsible for "Atmospheric deposition" and "Soil solution". Measurements of O3, NO2 and NH3 concentrations in forest ecosystems from Romania. Calculation for the first time for Romania of critical loads for 4 forest ecosystems, using the data obtained in the framework of ICP Forests. Determination of the total nitrogen content in mosses from Romania, in the framework of the 2015 ICP Vegetation campain. Researches concerning the heavy metals pollution in the area of Tarnita and possible bioremediation.