Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Madalina Cocea (jurnalist de stiinta)

Madalina Cocea

Imi place să transform rezultatele cercetării în mesaje pe care le înțelege publicul fără o pregătire științifică. Fac asta la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (exemplu: http://www.uaic.ro/prafdestele/) și scriu despre cum fac asta pe http://comunicarestiintifica.ro. Coordonez promovarea pentru noapteacercetatorilor.ro.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Iași, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: www.uaic.ro
Pagina web personala: http://comunicarestiintifica.ro

Nascut(a) in: 1981

Interese: comunicarea stiintei, jurnalism de stiinta, popularizare, promovarea cercetarii

flag Detalii:
Nu cred că cercetarea ar trebui să rămână ceva despre care știu câteva zeci de oameni care sunt și în domeniu. Misiunea mea este să scot la vedere rezultate deosebite de cercetare din România, pentru că vizibilitatea lor este momentan extrem de scăzută. Sunt intermediar între cercetători și presă, în sensul că felul în care comunic este verificat și validat de cercetător, dar scopul este să fie suficient de intersant pentru presă și pentru publicul larg.

Nu inventez roata prin ceea ce fac, comunicarea cercetării este ceva obișnuit în alte țări. Dar aș vrea, din când în când, să aud și „Cercetătorii români au descoperit că...”

flag Details:
I don't believe that research should be something that only a closed circle of tens of specialists know about. My mission is to bring out to light research results in Romania, as their visibility is quite low at the moment. I act as an intermediary between the researchers and press: what I communicate is verified and validated by the researcher, but I strive to be interesting enough for the press and for the general public.

What I do is nothing new under the sun. Science communication is a commonplace in other countries. I just wished I could hear, every now and then, that „Researchers from Romania have discovered that...”