Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Manole Cojocaru

Manole Cojocaru

Manole Cojocaru s-a născut în 1951 în Bucureşti, România. A absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti, unde şi-a obţinut doctoratul, iar în prezent este cercetător ştiinţific gradul I. A obţinut o licenţă de specialitate în medicină de laborator în 1984 şi în imunologie clinică în 1997. Este specialist european în medicină de laborator. (EuSpLM). Între anii 1981-2008, a organizat şi dezvoltat un laborator modern şi a obţinut, de asemenea, funcţia de lider de şef de laborator în Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti. În prezent, este şef al Departamentului de Medicină de Laborator la Centrul Clinic de Boli Reumatice Dr. Ion Stoia din Bucureşti. Interesele de cercetare ale Cojocaru se concentrează pe îmbunătăţirea analizelor actuale şi dezvoltarea de noi metode de diagnostic în imunologia de laborator; este expert în screeningul şi diagnosticul bolilor autoimune. El are o activitate de publicare remarcabilă, cu mai mult de 175 de lucrări originale în reviste revizuite de către colegi şi mai multe cărţi. El are 1.645 de citări. El se află în consiliul de redacţie şi reviewer al multor reviste din diferite ţări. Din 2009, este profesor asociat de fiziologie la Facultatea de Medicină a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti. În 2001, a fondat Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii Externe în Medicină de Laborator (RoEQALM), al cărei preşedinte a fost între 2001-2009. Pe lângă multe alte îndatoriri, Manole Cojocaru a organizat mai multe simpozioane şi congrese. Din 2009 până în 2013 a fost preşedinte ales pentru Societatea Română de Medicină de Laborator (RSLM). În prezent, este preşedintele ales al Asociaţiei Medicale Române pentru Plasmafereză. Este interesat de fiziologie, fiziopatologie, biochimie, imunologie, genetică, biologie moleculară, neuroştiinţă şi nutriţie.

Universitatea Titu Maiorescu Facultatea de Medicină, București, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: https://www.utm.ro/en/

Nascut(a) in: 1951

Interese: medicina, imunologie, autoimunitate

flag Detalii:
imunologie

flag Details:
immunology