Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Nicusor Dan

Avatar

PhD in mathematics, Arakelov geometry, 1998, Paris XIII University. Then researches in algebraic K-theoy (polylogarithms, motivic complexes)

Institutul de Matematica al Academiei Romane, Bucuresti, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://www.imar.ro
Pagina web personala: http://pompeiu.imar.ro/~ndan/

Nascut(a) in: 1969

Interese: K-teorie algebrica, teoria numerelor

flag Detalii:
Doctor in matematica, deometrie Arakelov, in 1998, Universitatea Paris XIII. Ulterior, cercetari in K-teorie algebrica (polilogaritmi, complexe motivice)

flag Details:
PhD in mathematics, Arakelov geometry, 1998, Paris XIII University. Then researches in algebraic K-theoy (polylogarithms, motivic complexes)

Publicații selectate:

* Nicusor Dan, La hauteur des quadriques, Comptes Rendues de l'Academie des Sciences, t. 324, Serie 1, 1997.