Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Statistical Fluctuations in Nuclear Processes

Domenii publicaţii > Fizica + Tipuri publicaţii > Capitol de carte

Autori: M. Pentia

Editorial: D. Poenaru, W. Greiner, Walter de Gruyter & Co. Berlin - New York, Experimental Techniques in Nuclear Physics., p.583-636, 1997.

Rezumat:

Fluctuatii in masurari. Erori aleatorii si sistematice. Populatii de date si esantioane din populatii de date. Functii de densitate de probabilitate (Distributii). Analiza datelor. Estimarea parametrilor. Fitare prin metoda celor mai mici patrate. Estimarea corectitudinii unui fit. Fluctuations in measurements. Random and systematic errors. Population and Sample of population data. Probability density functions (Distributions). Data analysis. Parameter estimation. Method of least squares fit. Estimate of goodness of a fit.

Cuvinte cheie: Erori aleatorii si sistematice, Distributii, Metoda celor mai mici patrate, Metoda maximei plauzibilitati. // Random and systematic errors, Distributions, Least squares method, Maximul likelihood method.

URL: http://cern.ch/pentia/