Inscriere cercetatori

Guvernul declară intenţia înfiinţării unor parcuri ştiinţifice şi tehnologice care să devină un instrument de valorificare a cercetării româneşti

Executivul a aprobat, la sfârşitul lunii trecute, o ordonanţă privind constituirea si functionarea parcurilor stiintifice si tehnologice. Se speră că ea va contribui la relansarea economica si restructurarea tehnologica. Scopul acestor parcuri este de a asigura o transferare directa a rezultatelor cercetării ştiinţifice, precum şi de a crea un mediu stimulativ al potenţialului tehnico-ştiinţific şi inovativ al cadrelor universitare, cercetătorilor, studenţilor etc.

„Înfiinţarea unor asemenea parcuri va crea un mediu favorabil atragerii şi stabilizarii personalului de înaltă calificare şi sperăm să se produca cel putin o diminuare substanţială a exodului creierelor, fenomen care este deosebit de mare. Întrucât agenţii economici care îşi vor desfăşura activitatea în zona acestor parcuri vor beneficia de servicii performante de administraţie si consultanţă, cred că se va putea vorbi şi la noi de valorificarea pe piaţă a rezultatelor cercetării ştiinţifice. Dorim ca invenţiile deosebite să nu mai ramână la stadiul de brevete, ci să se concretizeze în rezultate, în marfă, care să ajungă la oameni”, a declarat dl Serban Valeca, ministrul delegat pentru Activitatea de Cercetare din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

(România Liberă, 4 februarie 2002)

http://www.romanialibera.com/2SOC/04s2spar.htm

Textul legii este disponibil in forum:

https://www.ad-astra.ro/forum/view_reply_topic.php?messageId=8

Tot in forum puteti dezbate aceasta lege.