Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Intenţie de realizare a unui program guvernamental pentru recrutarea tinerilor formaţi în străinătate

Premierul Adrian Nastase i-a anuntat pe studentii romani din Olanda ca Guvernul de la Bucuresti intentioneaza sa creeze o structura de tip „head hunting”, pentru a recruta viitorii inalti functionari dintre tinerii aflati la burse in strainatate. Acest lucru inseamna ca, intr-o prima faza, se va constitui o baza de date in care vor fi inclusi toti cei care pleaca cu sprijinul statului la unitati de invatamant din tari straine. Pasul al doilea consta in a selecta unele dintre aceste persoane si a le oferi locuri de munca in sistem. Adrian Nastase a caracterizat acest nou program drept unul „egoist”, in sensul ca doar Guvernul va folosi aceasta baza de date, pentru ca „firmele private au deja un sistem prin care isi recruteaza personalul din aceasta zona”. Nastase a mai anuntat intentia de a modifica Constitutia, astfel incat persoanele cu dubla cetatenie sa poata detine functii de demnitate publica. Cu toate ca aceste schimbari vizeaza de fapt zona politica, Nastase a spus ca „problemele noastre nu tin de lipsa unei clase politice alternative”, ci de lipsa unor manageri pregatiti sa preia din mers chestiunile economice.

Adevărul, 28 februarie 2002
http://www.adevarulonline.ro/

Puteţi discuta această ştire în forumul Ad Astra:
https://www.ad-astra.ro/forum/view_reply_topic.php?messageId=26