Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

UBB Cluj a infiintat un centru de consultanta psihologica

Universitatea „Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a infiintat, in premiera nationala, un centru de consultanta psihologica. Purtatorul de cuvint al institutiei, Catalin Baba, a declarat, ieri, ca acest centru va lucra pentru identificarea si formularea strategiilor si a metodelor de optimizare a utilizarii potentialului uman din cadrul comunitatii academice, urmind sa se axeze pe consultanta si evaluare psihologica, orientare in cariera, psihoterapie si cercetare aplicata. Centrul a fost infiintat in baza rezultatelor unui studiu realizat de Facultatea de Psihologie din cadrul Universitati clujene, studiu care a relevat ca 45,5% din cei 196 de studenti chestionati ar fi dispusi sa plateasca pentru serviciile de consiliere, 39,3% pentru traininguri, 32,5% pentru workshopuri, iar 36,6% pentru testare psihologica. (Editia de Transilvania)

Sursa: Evenimentul Zilei
http://evz.ro/social/?news_id=85557