Inscriere cercetatori

Mediul- Cercetare, protectie si gestiune

La Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a avut loc in 25-26 oct. 2002 simpozionul cu participare internationala „Mediul-Cercetare, protectie, gestiune”, organizat de Facultatea de Biologie-Geologie, Facultatea de Stiinta Mediului si Gradina Botanica Jibou.
Programul manifestarii a fost deschis cu salutul domnului Prof. Dr. Andrei MARGA, Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, presedinte de onoare, urmat de prof. dr. Iustinian Petrescu, presedinte al Comitetului Organizatoric.
Lucrarile simpozionului s-au derulat pe sapte sectiuni, acoperind un spectru larg de preocupari in ce priveste cercetarea stiintifica, protectia si gestiunea mediului inconjurator. Au fost sustinute peste 170 comunicari care au facilitat apoi discutii, relevand nevoia colaborarii si necesitatea cercetarii si implicarii interdisciplinare in problemele mediului. Lucrarile au continuat a doua zi intr-un cadru feeric, oferit de Gradina Botanica Jibou, fidela aceleiasi nobile misiuni pentru care a fost infiintata, aceea de a fi baza didactica si institutie de educatie, in sprijinul dragostei si respectului fata de natura.