Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

In 2007, România ar putea aloca pentru cercetare 1% din PIB

„In tarile din Uniunea Europeana, activitatea de cercetare a inceput sa devina un domeniu tot mai important”, a declarat, ieri, Adrian Câmpurean, ministrul secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii. Astfel, la nivelul acestor tari exista hotarârea ca, pâna in anul 2010, finantarile acordate cercetarii sa ajunga la 3 la suta din Produsul Intern Brut (PIB). „Ca urmare a acestor tendinte, si in România se doreste ca, pâna in anul 2007, activitatii de cercetare sa i se aloce un procent de 1 la suta din PIB”, a mai subliniat Adrian Câmpurean. In prezent, suma alocata acestei activitati in România este de doar 0,4 la suta din PIB.

Sursa: http://customers.digiro.net/ultima_ora/_img/_arh/20021002/stiri.htm