Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Unii cercetatori romani pot avea nevoie de aprobari speciale de securitate pentru a obtine vize SUA

Cercetatorii romani care lucreaza in anumite domenii au nevoie de aprobari speciale de la Washington pentru a primi vize SUA. Lista domeniilor de cercetare respective si informatii suplimentare se gasesc la http://travel.state.gov/state147566.html .

O astfel de aprobare se obtine de obicei in 2 luni dupa ce se depune dosarul pentru viza. Cercetatorii din domeniile respective trebuie deci sa depuna actele cu cel putin 2 luni inainte de plecarea in SUA.

Trebuie mentionat ca asta contrazice unele documente oficiale de informare editate de ambasada USA din Bucuresti, care spun ca nu trebuie aplicat pentru viza mai devreme decat cu 1 luna inainte de plecare. De asemenea, este posibil ca unii functionari ai ambasadei SUA care ofera informatii la telefon sa nu fie la curent cu aceasta problema.