Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Romania in Global Information Technology Report 2002-2003

<>

The report is realized by the World Economic Forum. For 2002-2003, it ranks 82 countries.
The topmost country is Finland followed by the Unided States.
Romania is on position 72, after countries like Namibia(#53), Colombia(#59), Bulgaria(#68), Ucraina(#70), Vietnam(#71); close to the bottom of the list.

On the other hand, on the same page we can find a report submitted by the Ministry of Communication and Information Technology of Romania which gives a rather positive image:
http://www.weforum.org/pdf/Global_Competitiveness_Reports/Reports/GITR_2002_2003/Romania_ITReport.pdf

The link for Global Competitiveness reports:
http://www.weforum.org/site/homepublic.nsf/Content/Global+Competitiveness+Programme