Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Clasamentul Universitatilor din RO & Invitatie

1. Clasamentul il gasiti, facut de CNCSIS, aici
http://www.cncsis.ro/IC8/grupa_II.htm

2. Modul in care se face calculul punctajelor e aici:
http://www.cncsis.ro/IC8/3%25%202004.pdf

3. INVITATIE: Comentarii (sunteti si voi invitati – daca va pasa) sunt pe forumul FAR la topicul „Consortii Universitare, reforma” invatamantului”. Adresa:
http://www.forum-academic.com/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=news;action=display;num=1076737817;start=0

O observatie: Universitatea Bucuresti are la capitolul n5 (articole publicate in reviste cotate) un punctaj jenant de mic: doar 7,93 fata de 37,4 (UAIC) sau 36,15 (UBB-Cluj). Sau 27, 77 (Univ. din Tirgu Jiu).

Ce pot intelege? Mai multe variante:
– e o gresala (de afisare) a CNCSIS.
– e o gresala de trimitere a informatiilor si o vina generata de disfunctionalitatea blocajului birocratic.
– cadrele didactice din UB scriu foarte putin.
– sau sistemul de punctaj al CNCSIS sa fie VARZA!

Ce este neplacut in poveste este ca nu prea se evalueaza calitatea: ea poate fi doborita de cantitate! Iata universitarii de la Univ din Tirgu Jiu (si nu numai) au un punctaj de aproape patru ori mai mare decit cel din UB!!!