Inscriere cercetatori

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Scrisoare deschisă privind modul subiectiv de evaluare a proiectelor de cercetare ştiinţifică în cadrul PNCDI – Biotech

Domnul Stefan Szedlacsek, Şef Laborator Enzimologie în cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Romane a publicat de curând o scrisoare deschisă privind modul subiectiv de evaluare a proiectelor de cercetare ştiinţifică în cadrul PNCDI – Biotech:
https://www.ad-astra.ro/library/opinions/scrisoare_deschisa_biotech.pdf

Asociaţia Ad Astra invită toţi cercetătorii care au intâmpinat probleme de netransparenţă sau subiectivitate în evaluarea proiectelor trimise pentru finanţare guvernamentală să facă publice aceste probleme, prin scrisori deschise adresate ministrului de resort sau celor răspunzători, precum şi presei.

Scrisorile şi luările de poziţie similare (obiective, constructive) primite de Ad Astra vor fi publicate pe site-ul nostru.