Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Romania este pe locul 66 in clasamentul productivitatii stiintifice, in urma unor tari slab dezvoltate

Asociaţia Ad Astra a cercetătorilor români a dat recent publicităţii un clasament al productivităţii ştiinţifice internaţionale, pe baza datelor Institute of Scientific Information, (ISI), SUA. În acest clasament, România se situează pe locul 66, cu doar 0,77 lucrări ştiinţifice pe mia de locuitori, fiind devansată de ţările vecine (Ungaria – 3,91 lucrări pe mia de locuitori, Bulgaria – 2,19 lucrări pe mia de locuitori, Ucraina – 0,91 lucrări pe mia de locuitori), de multe alte ţări est-europene (Cehia, Slovacia, Croaţia, Polonia, Rusia, Belarus), precum şi de ţări ca Trinidad & Tobago, Africa de Sud, Uruguay sau Iordan.

În ultimii ani, România a coborât în clasamentul productivităţii ştiinţifice. Într-un clasament anterior, din 1998, publicat de National Science Foundation, SUA, România se afla pe locul 57 .

Productivitatea ştiinţifică a fost măsurată raportând la populaţie numărul de publicaţii ştiinţifice recenzate de ISI, publicate în ultimii 10 ani. Datele au fost publicate pe internet la adresa
https://www.ad-astra.ro/library/reference/ISI_publications_by_country_2003.xls

ISI este instituţia cea mai recunoscută pe plan internaţional în domeniul monitorizării şi recenzării publicaţiilor ştiinţifice.