Inscriere cercetatori

Daca aveti cont Ad Astra si de Facebook, intrati pe pagina de profil pentru a da dreptul sa va logati pe site doar cu acest buton.

Site nou !

Daca nu va puteti recupera parola (sau aveti alte probleme), scrieti-ne la pagina de contact. Situl vechi se gaseste la adresa old.ad-astra.ro

Facebook

Romania este pe locul 66 in clasamentul productivitatii stiintifice, in urma unor tari slab dezvoltate

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Asociaţia Ad Astra a cercetătorilor români a dat recent publicităţii un clasament al productivităţii ştiinţifice internaţionale, pe baza datelor Institute of Scientific Information, (ISI), SUA. În acest clasament, România se situează pe locul 66, cu doar 0,77 lucrări ştiinţifice pe mia de locuitori, fiind devansată de ţările vecine (Ungaria – 3,91 lucrări pe mia de locuitori, Bulgaria – 2,19 lucrări pe mia de locuitori, Ucraina – 0,91 lucrări pe mia de locuitori), de multe alte ţări est-europene (Cehia, Slovacia, Croaţia, Polonia, Rusia, Belarus), precum şi de ţări ca Trinidad & Tobago, Africa de Sud, Uruguay sau Iordan.

În ultimii ani, România a coborât în clasamentul productivităţii ştiinţifice. Într-un clasament anterior, din 1998, publicat de National Science Foundation, SUA, România se afla pe locul 57 .

Productivitatea ştiinţifică a fost măsurată raportând la populaţie numărul de publicaţii ştiinţifice recenzate de ISI, publicate în ultimii 10 ani. Datele au fost publicate pe internet la adresa
https://www.ad-astra.ro/library/reference/ISI_publications_by_country_2003.xls

ISI este instituţia cea mai recunoscută pe plan internaţional în domeniul monitorizării şi recenzării publicaţiilor ştiinţifice.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.