Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Contribution Regarding Elaboration Of Integrated System For Structural Analysis

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Tezã de doctorat (nepublicatã)

Autori: IONICA Gheorghe

Editorial: 2004.

Rezumat:

In this thesis we present an integrated design program that allows both structure design and optimization in one cycle, with minimum user intervention. We elaborated a hybrid algorithm that uses finite element method and genetic algorithms for structural optimization. The description of the algorithm basis, working parameters and a case study are also presented. The results show a reduced number of iterations, with a minimum computational effort in optimization process.

Cuvinte cheie: integrated system, structural design, optimization, genetic algorithms