Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cercetarile unui membru Ad Astra evidentiate in Chemical and Engineering News

Tudor Oprea, profesor de biocomputing la Universitatea din New Mexico lanseaza o initiativa destinata sa mascheze structura unor molecule de interes terapeutic, pastrind in acelasi timp informatiile legate de proprietatile biologice ale moleculei respective. Prin aceasta initiativa se cauta o metoda de a publica informatii asupra activitatii biologice fara a se dezvalui structura chimica a compusului.
Detalii se pot gasi la:
http://pubs.acs.org/cen/science/83/8317sci1.html