Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

A Continuous-Discontinuous Second-Order Transition in the Satisfiability of Random Horn-SAT Formulas

Domenii publicaţii > Ştiinţe informatice + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Cristopher Moore, Gabriel Istrate, Demetrios Demopoulos and Moshe Y. Vardi

Editorial: Random Structures and Algorithms, 31(2), p.173-185, 2007.

Rezumat:

We compute the probability of satisfiability of a class of random Horn-SAT formulae, motivated by a connection with the nonemptiness problem of finite tree automata. In particular, when the maximum clause length is 3, this model displays a curve in its parameter space along which the probability of satisfiability is discontinuous, ending in a second-order phase transition where it becomes continuous. This is the first case in which a phase transition of this type has been rigorously established for a random constraint satisfaction problem.

A preliminary version can be read from
http://xxx.lanl.gov/abs/math.PR/0505032
and has appeared in the Proceedings of the Eight International Workshop on Randomization and Computation (RANDOM’05)

Cuvinte cheie: Horn satisfiability

URL: http://dx.doi.org/10.1002/rsa.20176