Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Asociatia EduCer solicita schimbarea comisiei de selectie a Registrului National al Expertilor

Asociatia EduCer solicita schimbarea comisiei de selectie a Registrului National al Expertilor

http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z23062005&idx=57

Asociatia EduCer (http://www.educer.ro/index.htm), care este formata din cadre didactice si cercetatori, a contestat la Ministerul Educatiei si Cercetarii modul in care s-a realizat selectia expertilor cooptati in Registrul National al Expertilor (RNE), reclamand faptul ca multe cadre didactice recunoscute international au ramas pe dinafara, in timp ce profesori contestati au fost admisi. Demersurile asociatiei au inceput in aprilie a.c. cand, printr-o scrisoare deschisa adresata MEdC si semnata de 120 de persoane si asociatii cu preocupari in domeniu, s-a solicitat initierea unui audit extern privind sistemele de educatie si cercetare, ca premisa a reconstructiei acestora pe baze moderne, europene, la care s-a primit raspuns negativ.
In contestatia depusa in data de 20 iunie la MEdC, EduCer solicita: 1. schimbarea imediata a comisiei de selectie, iar noii membri selectati sa fie reprezentanti de marca ai vietii academice din fiecare domeniu stiintific, cu o opera stiintifica certificata international si calitati morale ireprosabile; 2. reanalizarea tuturor dosarelor depuse si respectarea ferma a tuturor regulilor prevazute in documentul RNE; 3. inainte de inmanarea oficiala a certificatului de expert RNE (tiparit si platit din bani publici) si de inscrierea oficiala in RNE, solicitam ca fiecare membru preselectat sa faca o declaratie pe propria raspundere, conform legii penale, care sa fie afisata pe pagina web a MEdC alaturi de CV si in care sa mentioneze ca nu a fost colaborator sau membru al fostei politii politice, nu a avut functii de conducere in cadrul Partidului Comunist Roman, nu a savarsit fapte care incalca deontologia profesionala.