Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Bugete de cercetare pentru Romania din partea guvernului Japoniei

Doi romani pot profita de fonduri japoneze pentru proiecte de cercetare, daca acestea sint realizate in maximum doi ani.

Guvernul Japoniei finanteaza un program de burse de cercetare pentru candidati din statele membre UNESCO. Domeniile in care se acorda aceste burse sint mediu, dialog intercultural, tehnologii ale informatiei si comunicarii, precum si rezolvarea pasnica a conflictelor. Este al saselea an consecutiv cind cetatenii romani au acces la un astfel de program.

Proiectele finantate nu pot incepe mai tirziu de septembrie 2006 si trebuie finalizate pina in decembrie 2007. Din Romania pot fi selectati maximum doi candidati. Dosarele de candidatura se depun la sediul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO din Bucuresti, strada Anton Cehov nr. 8, pina la 13 decembrie 2005.
Sursa: „Cotidianul” din 8 septembrie 2005.