Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Daniela Rus’ work on modular robotics mentioned in Wired

Daniela Rus, an associate professor at MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, or CSAIL, demonstrated the modular, self-configuring molecule robot that can change shapes to get into tight spaces.

„You could use a bunch of them to plug a hole in a levee,” she said, referencing the Hurricane Katrina disaster. „Or if it has to go through a tunnel, you could squeeze through like a snake.”

http://www.wired.com/news/technology/0,1282,68910,00.html