Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Pozitii postdoctorale in psihoterapie, Cluj

UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI (UBB)-INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE ADVANCED STUDIES OF PSYCHOTHERAPY AND APPLIED MENTAL HEALTH (Institutul International de Studii Avansate in Psihoterapie si Sanatate Mentala Aplicata; Institutul International) cauta candidati (5) pentru pozitia de cercetator postdoctoral. Institutul International este un centru de referinta in domeniul clinic in Centrul si Estul Europei si unul dintre liderii la nivel international, fiind ancorat in retele internationale de cercetare in acest domeniu (pentru detalii vezi: http://www.psychotherapy.ro si/sau http://www.ubbcluj.ro (programe postdoctorale). Postdoctoranzii vor lucra sub directa supervizare/coordonare a Conf. univ. dr. psiholog Daniel DAVID, presedintele Institutului International si Directorul Programului Postdoctoral, dar vor beneficia si de colaborarea celorlalti membri ai Institutului International si ai Catedrei de Psihologie din cadrul UBB, care formeaza impreuna o echipa performanta de profesionisti. Dr. Daniel DAVID este unul dintre cei mai influenti specialisti in domeniul psihologiei clinice si al psihoterapiei din tara, cu expertiza la standarde internationale în psihoterapiile validate stiintific, fiind primul care a introdus in Romania pe scara larga studiile clinice controlate, prin care se compara eficienta medicatiei si psihoterapiei pentru diverse forme de patologie.

Scurta descriere a activitatii postdoctoranzilor
Postdoctoranzii vor fi angajati pe o perioada de maximum 24 de luni in cadrul UBB-Institutul International si vor avea statutul de Cercetatori Stiintifici. Ei vor desfasura activitati de cercetare in domeniul psihoterapiilor validate stiintific si al psihologiei clinice si vor fi inclusi in proiectele existente sau vor dezvolta impreuna cu Dr. David proiecte noi, putand ulterior derula cercetari proprii independente. Pe parcursul celor doi ani, postdoctorandul va beneficia de un stagiu de cateva luni in strainatate cu scopul de pregatire in cercetare avansată. In paralel, cei care sunt psihologi sau psihiatri vor fi pregatiti pentru a practica psihoterapiile cognitive si comportamentale la nivel de psihoterapeut sub supervizare. Programul postdoctoral este o ocazie unica de a face in Romania cercetari de nivel international in domeniul clinic, beneficiind de expertiza internationala a Institutului International. Aceasta experienta va duce la dobandirea unor cunostinte declarative si procedurale pentru cercetare si practica psihoterapeutica si la lucrari publicate in strainatate, care pot cataliza/favoriza dezvoltarea ulterioara, academica sau profesionala, a postdoctoranzilor.

Selectia postdoctoranzilor
Selectia se va realiza pe baza unui interviu care va viza competenta si interesul stiintific al candidatilor in domeniul cercetarii clinice.

Conditii de eligibilitate
(a) Cetatean roman, doctor in psihologie (sau alte stiinte socio-umane), medicina sau statistica; (b) varsta maxima la data interviului de selectie/angajarii de 35 de ani; (c) maximum 5 ani de la obtinerea titlului de doctor in stiinte; (d) cunoasterea foarte buna a limbii engleze; (e) sa nu fie angajat intr-un alt program de cercetare postdoctoral. Daca la momentul angajarii in cadrul UBB-Institutul International postdoctorandul este deja angajat cu contract de munca, atunci el/ea isi suspenda activitatea de la locul de munca anterior, pe toata durata activitatii ca postdoctorand in cadrul UBB-Institutul International, beneficiind de recunoasterea vechimii in munca (cf. MEdC).

Alte informatii:
Salariul este atractiv (aprox. 400 Euro/luna net) si vom oferi asistenta in cautarea locuintei pentru cei interesati; salariul poate fi crescut prin venituri din alte activitati/proiecte de cercetare.

Cei interesati il pot contacta pentru detalii si/sau exprimarea interesului pe Conf. univ. dr. psiholog Daniel DAVID la: Tel: 00 40 744266300; Fax: 00 40 264900967; Email: danieldavid@psychology.ro ; Adresa postala: str. Republicii nr. 37, 400015, Cluj-Napoca, Romania.