Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Publicaţiile ISI ale membrilor CNCSIS şi demisia din CNCSIS a persoanei cu cele mai multe realizări ştiinţifice

Dl. Simion Şimon (profesor şi decan la Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca) a demisionat din funcţia de membru al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS), în semn de protest faţă de subfinanţarea cercetării universitare şi faţă de faptul că finanţarea făcută de CNCSIS nu este corelată cu rezultatele ştiinţifice recunoscute pe plan internaţional.
Scrisoarea de demisie a d-lui Şimon (înregistrată la MEdC cu nr. 16281 din 15 martie 2006):
https://www.ad-astra.ro/events/12/Simon_Demisie.pdf
Propuneri de acţiuni adresate CNCSIS de dl. Şimon, rămase fără reacţie:
https://www.ad-astra.ro/events/12/Simon_Adresa_CNCSIS.pdf

Independent de acest eveniment, asociaţia Edu Cer a publicat lista publicaţiilor ISI ale membrilor CNCSIS:
http://www.educer.ro/forum/viewtopic.php?t=35

Este evident faptul că dintre membrii CNCSIS, dl. Simion Şimon avea cele mai importante realizări ştiinţifice. Pe de altă parte, majoritatea membrilor CNCSIS nu au realizări ştiinţifice recunoscute pe plan internaţional.