Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Synthesis and Characterization of Hyperbranched Polyisobutylene

Domenii publicaţii > Chimie + Tipuri publicaţii > Articol în volumul unei conferinţe

Autori: Alex Dragomirescu, C. Paulo, J.E. Puskas, V. Altstadt

Editorial: Scientific Communications, Bayer Inc. Rubber Division, Sarnia, Ontario, 2001.

Rezumat:

The 4-(1-methoxy-1-methyl-ethyl)-styrene inimer was successfully synthesized and characterized. Gel-free high molecular weight hyperbranched PIBs(3< BR < 60) were prepared (1 pound per batch). Molecular weigths up to 1.04x106 g.mol-1 and MWD as low as 1.2 in only 15-60 minutes reaction time were achieved. Preliminary viscoelastic and technical characterization revealed very interesting properties.

Cuvinte cheie: Hyperbranched polymers, polyisobutylene, structure, synthesis, analysis, rheology