Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Program de sprijinire a tinerilor cercetatori din domenii socio-umane

Program de sprijinire a tinerilor cercetatori editia a-IVa

Editura Lumen organizeaza cea de a IVa selectie nationala de lucrari stiintifice realizate de tineri cercetatori in domeniile : asistenta sociala, sociologie, politologie, psihologie, filosofie, stiinte juridice, stiinte economice, lingvistica, literature, jurnalism si teologie.

Pot fi trimise spre publicare lucrari de licenta, master (care au caracter stiintific) , lucrari propuse la simpozioane, referate sustinute in cadrul doctoratului, referate si teme de cercetare originale, sustinute la Universitati din tara si din strainatate, etc.

Lucrarile selectionate vor fi publicate in cadrul Editurii Lumen, fie in volume individuale fie in volume colective, in functie de dimensiunile lucrarii si evaluarea potentialului de piata a materialului supus publicarii.

Selectia se desfasoara in perioadamartie-iunie 2006 iar acceptarea se realizeaza in ordinea primirii materialelor.

ATENTIE! Programul de promovare a tinerilor cercetatori are caracterul unei selectii si nu a unui concurs propriu zis. Lucrarile care indeplinesc standardele stiintifice necesare publicarii, vor fi acceptate de comisie spre publicare.

Specialistii nostri, (cadre universitare si cercetatori cu experienta), vor evalua materialele trimise spre publicare imediat ce sunt primite iar raspunsul va fi primit imediat ce lucrarea este evaluata , fiind fie acceptare la publicare caz in care i se specifica autorului conditiile de publicare si contractul de editare, sau neacceptarea publicarii.

Pentru a 4 a selectie domeniile in care se primesc lucrari sunt: filosofie, sociologie, asistenta sociala stiinte politice, psihologie, stiintele educatiei, stiinte juridice, stiinte economice, teologie.

Materialele selectate se vor publica fie in volum individual fie in volum colectiv, functie de dimensiunile materialului, analiza acoperirii pe piata a cercetarilor in domeniul respectiv, evaluarea gradului de receptivitate a publicului fata de acea tema ..etc. Selectia se face de catre redactorii editurii Lumen si colaboratori ai
acesteia, specialisti in domeniile in care exista lucrari.

Lucrarile se pot trimite in fisier Word pe adresele de e-mail ale redactiei
lumen@asociatialumen.ro
office@edituralumen.com
In cazul in care lucrarea este selectata i se propune autorului conditiile de editare, si se incheie un contract editorial volumele selectate in cadrul acestei etape vor vedea lumina tiparului in ordinea selectiei pana in noiembrie 2006.

Nu impunem o limita la numarul de carti sau materiale publicate in cadrul
acestei etape, criteriile de selectie fiind valoarea stiintifica, acoperirea
de piata si limitele bugetare.

Tinerii cercetatori romani, studenti, masteranzi sau doctoranzi la Universitati din strainatate, sunt asteptati si ei sa participe la aceasta selectie. De asemeni incepand cu aceasta editie se accepta si materialele tinerilor cercetatori din Republica Moldova.

Asociatia si Editura Lumen garanteaza confidentialitatea numelor autorilor neacceptati si a tuturor materialelor trimise spre publicare.

Informatii suplimentare pe adresa de e-mail lumen@asociatialumen.ro si pe www.edituralumen.com si www.asociatialumen.ro

Antonio Sandu

Coord proiect