Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Şefii unor institute de cercetare de stat iau salarii uriaşe, fără legătură cu realizările

Directorii institutelor de cercetare din subordinea Ministerului Economiei si Comertului au obtinut aprobarea ministrului pentru salarii pana la 100 de milioane de lei vechi pe luna.
In top pe lista celor mai mari retributii se afla dr. Gheorghe I. Gheorghe, directorul general al CEFIN – institutul de cercetare in mecanica fina, cu un plafon aprobat de minister de 1,3 miliarde de lei vechi pe an, brut.
http://www.evz.ro/article.php?artid=261479

CEFIN a publicat doar 1 articol ISI in ultimii 5 ani, si a brevetat la OSIM 20 de inventii in 12 ani (1992-2004):
https://www.ad-astra.ro/cartea-alba/institutions.php?all_years=1&type_id=3