Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Deveniţi evaluator al Consiliului European pentru Cercetare (ERC)

http://ec.europa.eu/erc/index_en.cfm

La aceasta adresa pot fi obtinute informatii si formulare privind solicitarea Consiliului Stiintific al Consiliului European pentru Cercetare pentru propuneri de candidati in vederea formarii corpului de evaluatori. Primul apel va fi lansat la inceputul lui 2007 „Starting Independent Researcher Grants” ( http://ec.europa.eu/erc/pdf/sir-grant-stratgy_en.pdf ).

Pana la 10 iulie 2006 pot fi transmise propuneri pentru 18 persoane conducatori de paneluri si 180 de persoane membri in paneluri, iar pana in luna octombrie 2006 pot fi transmise propuneri pentru corpul de aproximativ 1000-2000 de referenti.

ATENTIE: nu se accepta propuneri individuale! Propunerile se transmit de catre conducerea institutiei: rector, director general, sau similar. Formularul de inscriere va fi insotit de un CV de maxim doua pagini si de detalii privind sustinerea: recunoasteri internationale (in primul rand) si nationale, evaluator european cu activitate – pe ce domeniu, numar de articole si citari, numar de brevete, etc…

Va rog sa difuzati aceasta informatie la toate conducerile de institutii de cercetare si cercetatori.

Anton Anton, ANCS / Iulia Mihail, MEdC