Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Pete negre pe cercetarea românească

Jumatatea plina a paharului cercetarii romanesti este ca noua guvernare portocalie a dat mai multi bani pentru oamenii de stiinta si inventatorii romani decat oricare alta guvernare ce s-a aflat la conducerea tarii pana in 2004. Jumatatea goala poate fi cautata in lipsa unor mecanisme total transparente prin care acesti bani, mai multi ca oricand, s-au cheltuit! Nu criteriile de evaluare au lipsit, ci evaluatorii de calitate! Nu formatelele europene pentru cercetare au fost hiba, ci faptul ca administratorii proiectelor au fost si jucatori, castigand la limita conflictului de interese si a moralitatii. Despre petele negre ale Programului Cercetare de Excelenta puteti afla mai multe intr-un documentar in exclusivitate realizat si prezentat de ZIUA.
http://www.ziua.net/display.php?id=205916&data=2006-08-24&ziua=5d3e698d16fce0b60a4489a6d735ce5e