Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cercetarea românească în nanoştiinţe – un potenţial neexploatat

Conform raportului „Mapping Excellence in Science and Technology across Europe: Nanoscience and Nanotechnology”, realizat pentru Comisia Europeană de o echipă de specialişti olandezi în bibliometrie, România are una din cele mai bune performanţe din Uniunea Europeană la numărul de publicaţii ISI în nanotehnologii, raportat la PIB, pentru perioada 1995-2000, fiind depăşită doar de Elveţia, Israel şi Suedia. Din păcate, România nu are niciun brevet european în domeniu, în contrast cu celelalte ţări cu performanţe similare în domeniul publicaţiilor. Este asta un potenţial neexploatat, sau rezultatul neglijenţei în protejarea invenţiilor?

Informaţii suplimentare:
http://studies.cwts.nl/projects/ec-coe/downloads/Final_report_13112003_nano.pdf