Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Afacerea doctoratelor pe bandă rulantă

In saracul mediu universitar din Iasi si din tara se dezvolta in ultimii ani o afacere absolut infloritoare: cea a doctoratelor. Numarul de doctoranzi concureaza acum numarul de studenti de pe vremea lui Ceausescu. La Iasi, un senator de Bacau a luat doctoratul in Filosofie chiar daca n-a putut raspunde la cele mai banale intrebari din domeniu, luate chiar din lucrare. Tot la Filosofie, fostul senator George Pruteanu a devenit doctor intr-un singur an.

Ziarul de Iaşi, 12 octombrie 2006:
http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/article.html?article=135803