Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Un român lucrează la inventarea sângelui artificial

La 32 de ani, dr. Radu Silaghi-Dumitrescu lucrează în Marea Britanie la un proiect ce ar putea revoluţiona medicina: producerea de sânge artificial. După patru ani petrecuţi în SUA, el lucrează acum la Universitatea din Essex în cadrul proiectului Eurobloodsubstitutes. În contextul crizei de sânge cu care se confruntă România, dr. Radu Silaghi-Dumitrescu a răspuns la întrebările ziarului Adevărul:
http://www.adevarulonline.ro/2006-10-03/Sanatate/un-roman-lucreaza-la-inventarea-sangelui-artificial_200425.html

Pagina lui Radu Silaghi-Dumitrescu pe portalul Ad Astra:
https://www.ad-astra.ro/whoswho/view_profile.php?user_id=1311&lang=ro