Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Institutele de cercetare sunt jefuite de afacerişti şi politicieni

Cumnatul Mihaelei Radulescu a rupt 40.000 metri patrati din terenurile institutelor de cercetare

Institutele de Biologie si Biochimie ale Academiei Romane si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM Bucuresti), cu sediile in zone centrale ale Bucurestiului, au fost jefuite peste noapte de terenuri insumand 39.955 mp (cu o valoare de piata cuprinsa intre 24 si 40 milioane euro). Pentru a pune in aplicare un asemenea tun si-au dat mana nume grele ale afacerilor si politicii. Este vorba despre cumnatul vedetei Antenei 1, Mihaela Radulescu, Fabian Schwartzenberg, controversata notareasa Manuela Mitrea, sotia maharului PSD Miron Mitrea, primarul sectorului 6, Constantin Poteras (PNL), cu totii sub protectia Prefecturii Bucurestiului condusa de Mioara Mantale (PD).
Online Advertising
„Marele castigator” este Fabian Schwartzenberg, care, abia venit in tara, in luna martie, a investit cateva sute de mii de euro (primiti de la tatal si fratele sau Elan Schwartzenberg), pentru ca la mai putin de 6 luni sa aiba un profit net de milioane de euro.

Profitul nu s-a datorat vreunei activitati productive, care sa aduca beneficii investitorului si statului sau populatiei, ci prin implicarea intr-o „afacere de sufragerie”, in care s-au luat cu japca terenurile institutelor de cercetare. In urma „afacerii”, institutele au ramas doar cu o poteca de acces, urmand ca in viitor sa fie sugrumate, la propriu, de proiecte imobiliare megalomanice.

Articol în Gândul:
http://www.gindul.info/articol_17785/cumnatul_mihaelei_radulescu_a_rupt_40_000_metri_patrati_din_terenurile_institutelor_de_cercetare__.html